ZONA LICA

Higijenski tretmani kože lica ,jednostavne i složene procedure njege kože lica ,microblading ,anti aging ….

ŠTA PODRAZUMEVA HIGIJENSKI TRETMAN LICA

Higijenski tretman lica predstavlja prvi i osnovni tretman njege lica, kako bi našu kožu oslobodili izumrlih ćelija, čime ne dobijamo samo čišćenje kože, već joj pružamo i hidrataciju. Koža je  svakodnevno izložena štetnim uticajima spoljne sredine (smog, duvanski dim, prašina), higijenskim čišćenjem  našu kožu oslobadjamo suvišnog sebuma, podstičemo mikrocirkulaciju i proizvodnju novog kolagena i elastina koji su zaslužni za čvrstinu i elastičnost kože. Preporučljivo je da higijenski tretman lica radimo jednom mjesečno.

Higijenski tretman lica podrazumeva: skidanje viškova sa kože lice sredstvom koje odgovara tipu kože ( mlijeko ,tonik,micelarna voda …).Nakon što smo uklonili šminku i sve ostale kozmetičke preparate koje smo naneli na kožu, radimo piling lica.

Piling možemo raditi kao  mehanički koji sadrži sitne  čestice u formuli, koje blagim trenjem, kružnim pokretima po licu, uklanjaju mrtve ćelije sa površinskog sloja kože i ostavljaju lice meko i blistavo.

Sledeći korak u tretmanu lica je otvaranje pora. Zatim sledi komedoekspresija koja se radi mehanicki istiskivanjem mitesera-komedona i cijedjenjem bubuljica ,ovi koraci se u zavisnosti od procjene rade ručno mehanički ili uz pomoć ultrazvučne špatule .

 Posle cijeđenja, potrebno je uraditi darsonvalizaciju koja ima  ulogu  da dezinfikuje, vrši epitelizaciju i stimulaciju kože, uz pomoć ozona. Darsonval poboljšava ishranu kože i eliminaciju štetnih produkata. Deluje antibakterijski, isušuje površinski sloj i smanjuje sekreciju lojnih žlezda, sužava pore, zateže opuštenu kožu, poboljšava mikrocirkulaciju.

Nakon dezinfekcije kozmetičar će nanijeti masku, za umirenje kože, nakon čega slijedi masaža lica, odnosno limfna drenaža.To je  dio tretmana koji maksimizira efekat opuštanja tokom čitave sesije. Jednostavna, ali efikasna masaža, lagani, opuštajući i nežni pokreti za antistresni efekat lica, područja vrata, ramena i glave. Nanosimo serume i kreme, prema tipu vaše kože, konstantno masirajući, poboljšavajući periferifernu cirkulaciju . Time se bioaktivne supstance ubacuju u dublje slojeve kože i ubrzava se resorpcija istih.

Tretman završavamo svjetlosnom LED terapijom , koja podrazumijeva usmeravanje led svjetla u  kožu u različitim bojama.. Ova svjetla mogu da se koriste samostalno, zatim kombinacijom  više boja, ili usmeravanjem samo jedne određene boje, ali takođe i u kombinaciji sa nekim drugim tretmanom.

Plavo LED svetlo uništava bakterije, a pogodno je i za već upaljene bubuljice. Takođe ima i antibakterijsko dejstvo, pa tako vrši i prevenciju daljeg nastanka akni. Ne isušuje kožu, nema neželjenih dejstava, tako da ne postoji proces oporavka i potpuno je bezbolno. 

Crveno led svjetlo podstiče cirkulaciju, proizvodnju dodatnog kolagena i elastina tako da pomaže opštem stanju kože. Bore postaju pliće, a vrši se i prevencija nastanka novih. Terapija svetlom crvene boje pogodna je i za suvu kožu.

Zeleno led svjetlo ima umirujuće dejstvo i otklanja veliki broj fleka sa našeg lica.

Prodirući u kožu, fototerapija zelenim svetlom, utiče na samu proizvodnju, a i na nagomilavanje melanina, od čije prekomerne zastupljenosti u koži fleke i nastaju.

Takođe uspešno uklanja i staračke pjege i fleke, kao i sitne ožiljke nastale od akni.

 Žuto svjetlo žuto led svjetlo podstiče mikrocirkulaciju, dovodeći kiseonik do ćelija i podstičući međućelijsku razmenu u koži.

Ovim procesima podiže se nivo energije u ćelijama podstiče se limfna drenaža pa je pogodno i za vrstu kože koja ima problem sa zadržavanjem tečnosti. Takođe, uspešno uklanja crvene tačkice koje nastaju kao posljedica loše mikrocirkulacije kože. Ovo svjetlo omogućava vraćanje boljeg tonusa kože, a ona postaje zategnutija.

 KADA I KOLIKO ČESTO SE RADI TRETMAN LICA?

Higijenski tretman lica može se raditi samostalno a isto tako odlična je priprema za druge tretmane lica. Naša koža može maksimalno iskoristiti aktivne sipstance samo ukoliko je adekvatno pripremljena i ako su čiste pore. Tada su efekti budućih tretmana najbolji. Najbolji primeri kombinacije sa drugim procedurama. Higijenski tretman lica u zavisnosti od stanja i tipa kože, može se raditi jednom mesečno.

MASAŽA LICA, VRATA I DEKOLTEA

Masaže su deo svakog tretmana, koje klijenti najviše vole kojim se relaksira i koža i psiha. Ovaj tretman se može po želji klijenta obogatiti i aromatičnim uljima, što dodatno utiče na opuštanje i relaksaciju. Tretman je moguće obogatiti Rf sondom .Nakon tretmana osećaćete se maksimalno opušteno i rasterećeno, sa nežnom i nahranjenom kožom.

MIKRODERMOABRAZIJA – DIJAMANTSKI PILING

Mikrodermoabrazija je vrsta aparaturnog mehaničkog pilinga, gde se pomoću dijamantskih nastavaka uklanja površinski sloj epiderma. Mikrodermoabrazija poboljšava tekstruru i izgled kože i možemo je raditi u razmaku od 7 dana. Ovo je prijatna metoda, kojom se finim, specijalniim dijamantskim nastavcima, poboljšava tekstura zadebljale kože i popravlja njen izgled. Mikrodermoabrazijom postižemo takođe i idealnu pripremu kože za ostale tretmane, jer poboljšava njihov efekat. Koristi se za korekciju sitnih bora, površnih ožiljaka, blagih hiperpigmentacija. Mikrodermoabraziju koristimo takođe i kao pripremni tretman .